Kurs i Traditionell fiskförädling - inställd
Kursen i fiskförädling som skulle gått av stapeln den 27-28 november i Ås, ställs in. Detta med anledning av att fall med covid-19 ökar igen och att berörda regioner har fått ändrade beslut om allmänna råd. Sametingets Landsbygdsprogram kommer därför skjuta upp kursen till våren och återkommer då med vidare information.
Till våren hålls en kurs i fiskförädling där fisk förädlas på ett traditionellt sätt, genom att salta, röka, torka och genom att göra inläggning av fisk.
De praktiska momenten leds av Per Nils och Ingrid Pilto som har mångårig erfarenhet av traditionell kunskap i fiske och förädling.
Lunch, för- och eftermiddagsfika samt husrum ingår i kursen. Resekostnader ingår inte.
Sametinget följer Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer vad beträffar pandemin covid-19.
Antal deltagare är begränsat till 8 st.
Kostnad för kursen är 625 kr inklusive moms och betalas via BG 5178-6697. Märk inbetalningen med ”Kurs fisk ÅS, objektnr 2764”.
Sista anmälningsdag är ännu inte fastställt!
Anmälan och förfrågningar till:
kjerstin.valkeapaa@sametinget.se
eller via telefon 0980-780 53