Hur renar mjölkas och tillverkning av renost
17-18 augusti erbjuder Sametinget via Landsbygds-programmet en kurs i traditionell mat i samarbete med Lotta Svensson, Båtsuoj.
Vi åker på studieresa till Båtsuoj Gasaheden (Slagnäs) där vi får lära oss hur renen mjölkas och tillverka renost. Vi får veta mer om vilka växter som använts i renmjölken, hur man rostar innerbark från tall som tidigare använts som stapelföda i det samiska kosthållet, och om andra örter som använts i mat och huskurer. Kursen riktar sig till samiska företagare och blivande företagare. Anmälan senast den 10 augusti 2019.
PLATS & TID:
Båtsuoj skogssamecenter, Gasaheden. Kursen är utomhus och det är kläder efter väder som gäller.
Från lunch till eftermiddagen påföljande dag. Helpension ingår. Ni bor i kåtor på renskinn.
Tag med egen sovsäck och kudde.
KURSAVGIFT:
700 SEK ex moms / person.
ANMÄLAN:
Anmäl dig senast den 10 augusti. Begränsat antal platser, max. 15 personer.
Anmälan via e-post till kjerstin.valkeapaa@sametinget.se eller ring 0980-780 53. Uppge namn, adress, personnummer, tel samt e-postadress.
Kursavgiften betalas in senast 12 augusti till bankgironr. 5178-6697. Märk inbetalningen med objektnr. 22761 Båtsuoj.
Buerie båeteme! Burest båhtieme! Buoris boahtem! Bures boahtin!